НЕОН.БГ ЕООД е открита през 2002 година от Георги Трайков, с цел производство на неонови реклами, откъдето идва и името на фирмата.

Много скоро обаче фирмата започва да произвежда и обемни букви, рекламни кутии, тотеми и декор за ТВ предавания.

През 2005 година НЕОН.БГ инвестира в собствена производствена база, като купува земя и започва конструкцията на офиси и производствени халета в Петрич. Проектът е успешно изпълнен през 2007. През 2010 НЕОН.БГ се мести в нова, по-голяма производствена база в София, на бул. "Шипченски проход" 63.

През 2013 година фирмата имплементира софтуер за мениджиране на поръчките. Системата е изработена специално за нуждите на фирмата и благодарение нея се сдобихме с прецизна организация на работния процес. НЕОН.БГ създаде склад през 2014 година с голям набор от нужни компоненти и материали за изготвяне на рекламни продукти. През годините следват редица успешно изпълнени поръчки от български и чужди фирми. Поради доказаното качество на работа и възможността и компетентността на екипа, фирмата започва да произвежда още по-сложни инженерни продукти с всяка изминала година.
През 2016 г. НЕОН.БГ инвестира в нова техника, като става представител на немската фирма HARMUTH и купува една от най-модерните им машини за обработка на алуминий, плексиглас, композитен материал, МДФ и много други материалиПрез 2017 г. още една такава машина бе закупена. През същата година НЕОН.БГ започва да произвежда индустриални детайли.

НЕОН.БГ закупува най-висок клас абкант AMADA HG1003 през 2018 година. Освен това инвестира и във висококачествен Fiber лазер. Машината е много модерна и реже прецизно всякакъв вид метали.
Екипът на НЕОН.БГ е трениран на най-високо ниво от немски инженери. Фирмата имплементира стриктен процес, който покрива всички дейности – управление на информацията, производство и контрол на качеството. Разполагаме с голям набор от напреднало техническо оборудване и предлагаме на клиентите си по-разнообразни продукти и услуги с всяка изминала година.
Не сме ограничени по никакъв начин в производството и можем да превърнем всяка ваша идея в реалност, като започнем от дизайна, 3D визуализацията, инженеринг, прототипиране и серийно производство. Винаги сме готови да работим с вас и заедно да постигаме големи успехи!